„In perioada 2014 - 2015, persoane cu functii de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Departamentul de Informatii si Protectie Interna au aprobat mai multe rapoarte prin care a fost schimbata destinatia unor sume de bani ce erau alocate pentru cheltuieli operative ale DIPI. Astfel, banii ce urmau sa fie folositi pentru actiuni sau misiuni cu caracter informativ-operativ au fost indreptati catre cheltuieli de protocol ori pentru inzestrarea institutiei. In acest sens, necesitatea efectuarii unor cheltuieli operative a fost atestata in mod fals”, arata procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, conform News.ro.

Anchetatorii au strans probe care arata ca, o parte din sumele care erau destinate misiunilor au fost insusite de ofiterii cu funtii de conducere din cadrul DIPI.

„Pentru a ascunde deturnarea de fonduri, persoane din conducerea institutiei au dispus clasificarea unor informatii si inregistrarea unor inscrisuri in evidentele documentelor secrete de stat ale DIPI, desi divulgarea lor nu ar fi fost de natura sa produca daune securitatii nationale”, mai arata procurorii.

Sursa foto: FeyginFoto / Shutterstock