Emil Pascut, liderul Sindicatului Politistilor din Romania „Diamantul“, vorbeste deschis, intr-un interviu acordat cotidianului „Adevarul“, despre problemele din Politia Romana mai mult sau mai putin cunoscute, de la cadrul legislativ la problemele de logistica si cele care tin de pregatirea personalului, conform Adevarul.

Ce le ingreuneaza munca politistilor onesti in rezolvarea dosarelor cu autor necunoscut?

In primul rand, lipsa legislatiei corespunzatoare. Si ma refer nu la legislatia penala, nu la Codul Penal, ci si la legislatia propusa prin ordine si instructiuni de ministru. Al doilea aspect tine de faptul ca asistam la acapararea clasei de conducere a Politiei de catre niste mici corupti si incompetenti, ma refer la managementul Politiei. Si a treia problema vine din deficientele de logistica. Sa le luam pe rand. Care sunt problemele de ordin legislativ? Legea Politiei Judiciare este o lege de toata rusinea, 364/2004, care are jumatate de pagina. Este insuficienta. Ca si Legea 360, legea cadru a politistilor. In aceasta jumatate de pagina sunt mai multe norme in care se face trimitere la emiterea de ordine de ministru care sa reglementeze anumite aspecte ale statutului politistului judiciar. In cei doi ani care au trecut, avem patru decizii de Curte Constitutionala pe legislatia politieneasca in care s-a concluzionat ca articolele de lege prin care se deleaga competenta legislativa exclusiva a Parlamentului in sfera raportului de serviciu al politistului, care se deleaga catre ministru, ca sa reglementeze el in mod expres, sunt neconstitutionale.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: David Stuart Productions / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri