Seful directiei Antifrauda a ANAF, Daniel Diaconescu, si secretarul de stat din Ministerul Finantelor Publice, Mariana Vizoli, au demisionat, dupa ce procurorii DNA au dispus inceperea actiunii penale si controlul judiciar pe o durata de 60 de zile, masurile fiind luate in dosarul Murfatlar, de evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproape 600 milioane de lei, cauzat de mai multe societati care produc bauturi alcoolice.

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a acceptat demisiile celor doi reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice si ANAF dupa ce procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 20 octombrie 2016, fata de acestia, a anuntat Ministerul Finatelor Publice intr-un comunicat.

"Am spus-o inca de la inceputul mandatului meu, Ministerul Finantelor Publice si ANAF sunt printre cele mai importante institutii din Romania, iar reprezentantii lor trebuie sa fie mai presus de orice suspiciune. Asupra integritatii membrilor din conducerea Ministerul Finantelor Publice si ANAF nu trebuie sa existe nicio urma de indoiala", a declarat ministrul Finantelor, Anca Dragu.

Ministerul Finatelor precizeaza ca ANAF a pus la dispozitia DNA toate documentele solicitate si va continua sa ofere toate informatiile necesare pentru finalizarea anchetei.

Procurorii DNA au facut, luni, 28 de perchezitii in Bucuresti si judetele Constanta, Ilfov, Buzau si Prahova, la sediile unor firme din industria viticola si la locuintele mai multor persoane.

In acest dosar, George Ivanescu, unul dintre actionarii firmei Murfatlar, a fost adus cu mandat la DNA.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), perchezitiile au loc intr-un dosar in care se fac cercetari pentru infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie si evaziune fiscala, fapte care ar fi fost comise in perioada 2010-2014. Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca in ancheta sunt vizate firme din industria viticola, iar prejudiciul estimat pana la acest moment este de aproximativ 600 de milioane de lei.

Sursa foto: Triggerhappy901/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri