Subprefectul de Giurgiu, Laurentiu Tintea si directorul Directiei de Taxe si Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, sunt vizati de perchezitiile organizate, de politistii care verifica felul in care s-au incheiat cu reprezentantii unor societati comerciale un protocol avand ca obiect incasarea on-line a contravalorii amenzilor, dar bani nu au mai fost virati catre autoritatea locala. Perchezitii sunt organizate si la sediul central al CNADNR. Prejudiciul estimat este de 2,27 milioane de lei, arata Politia Romana.

Platforma, care era administrata de firma Risc Consulting, nu era acreditata si autorizata de catre institutiile abilitate pentru desfasurarea acestei activitati, arata Politia Romana, conform News.ro.

"In perioada iunie 2015 - iulie 2016, au fost incasati peste 2.270.000 de lei, reprezentand contravaloarea amenzilor de circulatie achitate on-line, fiind vatamate drepturile si interesele unitatilor administrativ-teritoriale locale corespunzatoare domiciliului contravenientului sau locului de incasare, conform prevederilor legale in vigoare”, arata Politia Romana.

La ora transmiterii acestei stiri sunt in desfasurare 14 perchezitii in Bucuresti si in judetele Cluj si Giurgiu, la sediile unor institutii si societati comerciale, la locuintele persoanelor implicate in savarsirea infractiunii de "uzurparea functiei, cu consecinte deosebit de grave” si la sediul central al CNADNR, de unde vor fi ridicate documente.

Printre cei vizati de perchezitii se numara subprefectul de Giurgiu, Laurentiu Tintea, si directorul Directiei de Impozite si Taxe Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, arata surse din cadrul anchetei.

Citeste si:
Percheziții de amploare la firme care spuneau că au teste rapide de...
Percheziții în trei județe și...

Ancheta este facuta de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana.

Sursa foto: bibiphoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Marile evenimente vor fi reglementate. Proiectul va fi depus în Parlament
Setari Cookie-uri