Politistii bucuresteni fac joi 32 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova si Braila, la persoane suspectate de evaziune fiscala de sase milioane de lei prin inregistrarea unor achizitii fictive de europaleti si paleti industriali, de la mai firme “fantoma” sau societati a caror identitate a fost folosita fraudulos.

Anchetatorii vor duce la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, mai multe persoane suspectate intr-un dosar in care politistii si procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani, conform News.ro.

“Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii, in perioada 2010 - 2015, prin intermediul mai multor societati comerciale, au inregistrat in evidentele contabile si au declarat fiscal achizitii fictive de europaleti si paleti industriali, de la mai multe societati comerciale cu comportament de tip «fantoma» sau de la firme a caror identitate a fost folosita in mod fraudulos, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat”, potrivit Politiei Capitalei.

Prejudiciul produs bugetului de stat a fost estimat la sase milioane de lei, iar suma rezultata din circuitul de spalare a banilor este de aproximativ 16 milioane de lei. Actiunea este sprijinita de Directia Operatiuni Speciale, Unitatea Teritoriala de Analiza a Informatiilor din Politia Romana si Directia Generale Antifrauda Fiscala.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri