Politia Romana anunta ca peste 70 de politisti, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, fac 15 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita, la persoane suspectate de evaziune fiscala, scrie Mediafax.

De asemenea, vor fi puse in aplicare si opt mandate de aducere emise pe numele persoanelor suspectate de comiterea de infractiuni, urmand ca acestea sa fie duse la sediul Politiei pentru audieri.

Conform Politiei Romane, in acest dosar este vizata activitatea infractionala a lucratorilor unui birou de executor judecatoresc si a reprezentantilor a zece societati comerciale, suspectati de evaziune fiscala, prin sustragerea de la plata taxelor si a impozitelor catre bugetul de stat, prin inregistrarea unor operatiuni comerciale fictive.

Citeste si:

Prin comiterea de infractiuni, in perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 3 milioane de euro, mai spune Politia Romana. Surse judiciare au declarat ca in acest dosar ar fi vizati executorii judecatoresti Dorina Gont si Lucian Gont, astfel ca au loc perchezitii la biroul acestora din Capitala, dar si la locuinta lor.

Dorina Gont este si presedinta Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Aceleasi surse spun ca in dosar ar fi vizat si omul de afaceri Ciprian Nistor, care ar controla firme offshore in conturile carora ar fi fost virati banii din evaziune fiscala.

Sursa foto: Mediafax Foto