Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, miercuri, la Parlament, ca va trimite joi la Curtea Constitutionala o sesizare in privinta Legii 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Intrebat daca va contesta legea 90/2001, Victor Ciorbea a spus: “De maine incolo vorbim, dragilor”, conform News.ro.

Chestionat in continuare daca sunt argumente sa sesizeze CCR, Avocatul Poporului a raspuns: “O sa vedeti ca sunt argumente beton in sensul solutiei pe care o voi da maine. V-am promis ca dupa investire. O sa vedeti cate texte din Constitutie, din diverse Conventii internationale sunt incalcate in opinia noastra”. Fiind intrebat daca maine trimite sesizare la CCR, el a raspuns: “Da”. Chestionat daca legea 90/2001 incalca conventiile internationale despre care vorbeste, Victor Ciorbea a raspuns afirmativ.

La intrebarea daca contesta aceasta lege, Avocatul Poporului si-a nuantat raspunsul: “Nu stiu draga, nu se stie. Vom vedea maine. Maine dupa ce inregistrez la Curte, ca e normal sa ajunga la Curte mai intai. O sa primiti foarte frumos, cu explicatii, am facut o sinteza de cinci pagini din 15, 17. Deci aveti timp sa extrageti, sa dati tot ce este mai bun. E in temeiul acestei autosesizari despre care v-am anuntat”.

In 19 decembrie, Avocatul Poporului a anuntat ca decizia cu privire la constitutionalitatea sau neconstitutionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001, care prevede ca nu pot fi membri ai Guvernului persoanele care au fost condamnate, va fi luata dupa investirea viitorului Guvern. Legea 90/2001 prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri