Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat marti, pentru News.ro, ca cetatenii au trimis solicitari pentru sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la Legea 90/2001 care ii interzice liderului PSD, Liviu Dragnea, sa fie premier, motiv pentru care institutia pe care o conduce face o prima evaluare pentru a vedea daca exista motive sa se sesizeze din oficiu in acest caz.

”Nu am primit sesizari din partea partidelor, institutiilor. Acum se pare ca incep sa vina sesizari de la cetateni si am dat in lucru la serviciul contencios sa facem o prima evaluare daca este sau nu cazul sa ne sesizam din oficiu”, a afirmat Victor Ciorbea.

Avocatul Poporului a mai spus ca institutia pe care o reprezinta si-ar dori ca aceasta chestiune sa fie rezolvata de institutiile si autoritatile prevazute de Constitutie. ”Evident ca noi ne-am dori ca aceasta problema foarte serioasa sa fie rezolvata intre institutiile, autoritatile prevazute de Constitutie implicate in acest proces de desemnare a candidatului de premier, numire a noului Guvern de catre Parlament. Sau sa se gaseasca alte formule pentru a se adresa Curtii Constitutionale, poate sa apeleze la conflict de natura juridica, de natura constitutionala. Cel mai mult ne-am dori sa rezolve pe calea fireasca, fara niciun fel de conflict si fara niciun fel de interventie, nici a noastra, nici a altor institutii privind la Legea 90/2001”, a declarat acesta.

Victor Ciorbea a subliniat ca, in cateva zile, Avocatul Poporului va decide daca se sesizeaza in privinta Legii 90/2001.

”In cateva zile vom vedea daca ne sesizam si apoi vom analiza foarte serios, sa vedem toata practica Curtii Constitutionale (CCR), practica CEDO in materie si daca se va pune sau nu problema ridicarii unei exceptii de neconstitutionalitate pe care sa o adresam Curtii Constitutionale”, a declarat Avocatul Poporului. Legea 90/2001 prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri