Casa de avocatura Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) a obtinut la Inalta Curte de Casatie si Justitie deblocarea cauzelor privitoare la creditele in franci elvetieni (CHF), dupa ce, de mai bine de un an, instantele de drept comun dispusesera suspendarea solutionarii dosarelor ce priveau imprumuturile in CHF, asteptand dezlegarea de catre Instanta Suprema a unor chestiuni de drept privind intinderea obligatiei de informare si limitele aplicarii principiului nominalismului.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca inadmisibila sesizarea primita din partea Tribunalului Dolj, retinand ca problemele de drept cu care fusese sesizata au primit deja o dezlegare in practica si nu mai prezinta elementul de noutate cerut de lege pentru initierea procedurii pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

"Din punct de vedere juridic, efectul acestei hotarari este acela ca multimea de dosare suspendate de instante, care au asteptat dezlegarea problemelor de drept, isi vor relua cursul, astfel incat judecatorii sa se pronunte pe situatia de fapt si de drept din dosar", spune Stan Tirnoveanu (foto stanga), avocat asociat senior Zamfirescu Racoti & Partners.

La randul sau, Valentin Moroeanu (foto dreapta), avocat colaborator coordonator in cadrul Zamfirescu Racoti & Partners apreciaza ca "solutia Inaltei Curti este una echilibrata si oarecum previzibila. Sesizarea formulata de Tribunalul Dolj privea aplicarea legii in raport de anumite situatii faptice concrete, iar nu dezlegarea unor veritabile probleme de drept".

Echipa ZRP, coordonata de Stan Tirnoveanu (avocat asociat senior), a fost compusa din: Valentin Moroeanu (avocat colaborator coordonator), dr. Laura Retegan (avocat colaborator senior) si Irina Craciun (avocat colaborator).

Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business si al consultantei fiscale. ZRP are o echipa de 51 de avocati, dintre care opt asociati - Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu - asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu si Antoniu Obancia (asociati).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri