Mircea Basescu va fi eliberat conditionat. Decizia instantei este definitiva

Mircea Basescu, condamnat la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta, va fi eliberat conditionat. Decizia magistratilor de la Tribunalul Constanta este definitiva, potrivit News.ro.

Mircea Basescu va parasi Penitenciarul Poarta Alba, luni, dupa finalizarea formalitatilor. Fratele lui Traian Basescu a executat un an si trei luni din pedeapsa de patru ani de inchisoare.

Mircea Basescu a spus in fata instantei ca are probleme de sanatate, ca este nevoit sa isi cumpere medicamentele de care are nevoie si ca alti condamnati cu pedepse mai mari ca a sa au fost pusi deja in libertate, admitandu-li-se cererea de eliberare conditionata. El a mai spus ca nu va fi tentat sa savarseasca alte fapte de coruptie dupa iesirea din inchisoare.

Mircea Basescu a avut pana in prezent trei cereri de eliberare conditionata, prima fiind depusa in toamna anului trecut.

El a fost condamnat definitiv in iunie 2016, de Curtea de Apel Constanta, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost judecat pentru ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati pentru solutionarea unui proces care il viza pe Sandu Anghel. Instanta a pastrat, astfel, decizia data initial de Tribunalul Constanta, in ianuarie 2016.

Citeste si:
Despagubirea infractorilor: Ce suma ar putea primi Mircea Basescu
Despagubirea infractorilor,...

In acelasi dosar, Marian Capatana a primit trei ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenta. Capatana a fost liberat conditionat la sfarsitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinti, dupa ce, anterior, Judecatoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similara.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Începe procesul lui Gabriel Oprea: ce a decis Curtea de Apel București
Setari Cookie-uri