Tribunalul Constanta judeca luni contestatia depusa de procurorii DNA la decizia Judecatoriei Medgidia din luna iulie prin care Mircea Basescu, condamnat la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta, poate fi liberat conditionat, decizia instantei urmand sa fie definitiva, scrie news.ro.

Mircea Basescu este asteptat luni la Tribunalul Constanta acolo unde se va judeca contestatis depusa de DNA la hotararea luata de Judecatoria Medgidia in data de 19 iulie prin care fratele fostului presedinte poate fi liberat conditionat. Indiferent de decizia instantei, aceasta va fi definitiva.

In luna iulie Mircea Basescu a depus cea de-a treia cerere de liberare conditionata, primele doua fiind admise de catre Judecatoria Medgidia, dar ulterior Tribunalul Constanta a decis in ambele cazuri sa admita contestatia procurorilor DNA.

Tribunalul Constanta a considerat, la finalul lunii martie, cand a respins a doua cerere a lui Mircea Basescu de liberare conditionata, ca acesta indeplineste fractia prevazuta de lege pentru a putea solicita liberarea conditionata, precizand insa ca nu exista indicii temeinice ca pedeapsa executata pana in momentul respectiv si-a atins scopul.

Mircea Basescu executa pedeapsa la Penitenciarul Poarta Alba, iar in luna februarie i-a fost schimbat regimul de detentie de la semideschis la deschis, fiind mutat la sectia exterioara a penitenciarului de la Valu lui Traian.

Citeste si:
DNA: Cristian Boureanu avea 1,6 milioane de euro intr-o banca
DNA: Cristian Boureanu avea...

Fratele fostului presedinte al Romaniei a fost condamnat definitiv, in iunie 2016, de Curtea de Apel Constanta, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost judecat pentru ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati pentru solutionarea unui proces care il viza pe Sandu Anghel. Instanta a pastrat astfel decizia data initial de Tribunalul Constanta, in ianuarie 2016.

In acelasi dosar, Marian Capatana a primit trei ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenta. Capatana a fost liberat conditionat la sfarsitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinti, dupa ce anterior Judecatoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Baluta, Sector 4: toate cladirile de invatamant trebuie sa fie sigure