Presedintele CC, Valer Dorneanu, s-a ANTEPRONUNTAT in privinta dosarului lui Dragnea

Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, a incalcat iarasi legea antepronuntandu-se in privinta dosarului in care Liviu Dragnea este acuzat ca ar fi determinat angajarea a doua persoana la Directia pentru Protectia Copilului Teleorman. In realitate, acestea ar fi lucrat chiar pentru Dragnea, la sediul PSD Teleorman.

Valer Dorneanu a acordat un interviu postului de televiziune B1. La un moment dat, chiar la inceputul interviului, presedintele CCR a fost intrebat de reporter despre dosarul lui Liviu Dragnea. Valer Dorneanu a intrerupt reporterul si a continuat: „…dosarul in care e acuzat ca a angajat niste persoane la… Pai ce, asta-i coruptie? Asta-i abuz in serviciu“.

Astfel, judecatorul constitutional Valer Dorneanu s-a antepronuntat, stabilind inaintea instantei de judecata faptul ca Liviu Dragnea si ceilalti inculpati din dosar nu au comis fapte de coruptie, ci un abuz in serviciu, lucru complet ilegal si de neconceput pentru o persoana care detine o astfel de functie.

Procurorii DNA sustin ca „in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma“.

Zeci de ONG-uri au cerut anterior demisia lui Valer Dorneanu pentru incalcarea Constitutiei.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri