Procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, cea care se ocupa de dosarul Tel Drum, in care Liviu Dragnea este urmarit penal, revine cu un nou exemplu despre cum afecteaza modificarile Codului de procedura penala munca magistratilor.

"Gigel este un functionar care ia mita la eliberarea fiecarui document. Gigel stie ca oricine vine la ghiseul lui are mare nevoie de actele emise si nu se ingrijoreaza ca nu va avea in continuare bani suplimentari. Pentru ca Gigel nu e prost, nu ia mita cu martori de fata. Gigel a aflat ca prin modificarile Codului de procedura penala, ceea ce spune denuntatorul nu mai este asa important, asa ca nu ii este foarte frica nici daca vreun cetatean s-ar duce sa povesteasca.

Gigel mai stie si ca va fi anuntat rapid daca exista o investigatie, deoarece procurorii au acum obligatia sa il faca suspect imediat ce ii cunosc numele ca altfel vor munci degeaba.

Pana acum Gigel putea fi adus la instanta sau parchet fara sa fie citat inainte si se putea evita situatia in care Gigel pleaca in Maldive pana se prescrie fapta. Acum, pentru ca el comite “doar” niste infractiuni de coruptie, magistratii trebuie sa il citeze si Gigel are timp sa faca ce vrea el.

Pe Gigel nici nu il mai poate aresta nimeni, deoarece el nu fuge, nu distruge probe (doar isi cumpara diverse cu banii din mita), iar noile legi considera din start ca Gigel nu este asa periculos pentru societate incat sa poata fi arestat. Cum Gigel nu e prost, nu isi loveste mituitorii pentru a le lua banii (atunci ar fi arestat), doar ii pune in situatia de a nu avea alta varianta de a obtine actele necesare.

Citeste si:
CCR: Modificarile aduse Codurilor penale sunt neconstitutionale
CCR: Modificarile aduse...

Gigel isi continua activitatea si ia mita de 10, 100, 500 de ori intr-o luna, in functie de cati cetateni se prezinta la ghiseu. Are o masina faina si cauta last-minute pentru Bora Bora ca pana se termina ancheta si judecata se pot intampla multe. Poate se modifica si Codul penal si mita o sa fie contraventie.

Tu de cate ori te intalnesti cu replici ale lui Gigel?", a scris procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan, pe Facebook.

Citeste si: DNA: Modificarea Codurilor penale va avea un efect devastator asupra anchetelor penale

Citeste si:
Tudorel Toader raspunde criticilor lui Klaus Iohannis
Ministrul Justitiei, Tudorel...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Este sau nu temperatura dată cu caracter personal?
Setari Cookie-uri