De cand a intrat in vigorea legea recursului compensatoriu (in urma cu doua luni), peste 3.100 de puscariasi au fost eliberati din penitenciare inainte de termen.

Numarul detinutilor din penitenciare a scazut in ultimele doua luni de la 25.798 (19 octombrie 2017) la 23.693 (19 decembrie 2017). Sunt, asadar, cu 2.105 mai putini detinuti in penitenciare, potrivit datelor furnizate de Administratia Nationala a Penitenciarelor. Mai exact, 833 de detinuti s-au liberat la termen, 2.297 de alti beneficiari ai acestei legi au fost liberati conditionat. In total, 3.130 de beneficiari ai recursului compensatoriu.

"Ceea ce inseamna ca 1.025 detinuti au intrat sau reintrat in aceasta perioada in penitenciare, peste 60% dintre acestia fiind recidivisti sau cu antecedente penale. Toti vor primi in continuare acest beneficiu de 5 zile considerate ca executate la 30 de zile de detentie. O intrebare se impune: Conteaza pentru ministrul Justitiei si coalitia de guvernare pe care o reprezinta cate victime au facut cei 2.105 de noi detinuti? Estimam ca vor fi peste 5.000 de beneficiari ai recursului compensatoriu care se reintorc in penitenciare in primele 12 luni de aplicare. Cine raspunde?!”, a transmis Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Citeste si: Tudorel Toader a schimbat conditiile din puscarii. Ce dotari trebuie sa aiba celulele

Sursa foto: Shutterstock.com / kittirat roekburi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri