De cand a intrat in vigorea legea recursului compensatoriu (in urma cu doua luni), peste 3.100 de puscariasi au fost eliberati din penitenciare inainte de termen.

Numarul detinutilor din penitenciare a scazut in ultimele doua luni de la 25.798 (19 octombrie 2017) la 23.693 (19 decembrie 2017). Sunt, asadar, cu 2.105 mai putini detinuti in penitenciare, potrivit datelor furnizate de Administratia Nationala a Penitenciarelor. Mai exact, 833 de detinuti s-au liberat la termen, 2.297 de alti beneficiari ai acestei legi au fost liberati conditionat. In total, 3.130 de beneficiari ai recursului compensatoriu.

"Ceea ce inseamna ca 1.025 detinuti au intrat sau reintrat in aceasta perioada in penitenciare, peste 60% dintre acestia fiind recidivisti sau cu antecedente penale. Toti vor primi in continuare acest beneficiu de 5 zile considerate ca executate la 30 de zile de detentie. O intrebare se impune: Conteaza pentru ministrul Justitiei si coalitia de guvernare pe care o reprezinta cate victime au facut cei 2.105 de noi detinuti? Estimam ca vor fi peste 5.000 de beneficiari ai recursului compensatoriu care se reintorc in penitenciare in primele 12 luni de aplicare. Cine raspunde?!”, a transmis Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Citeste si: Tudorel Toader a schimbat conditiile din puscarii. Ce dotari trebuie sa aiba celulele

Citeste si:
Ministrul Justitiei, acuzat de dezinformare
Ministrul Justitiei, acuzat...

Sursa foto: Shutterstock.com / kittirat roekburi

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Cati talhari, violatori si criminali a eliberat Toader din inchisoare