Vicepresedintele CSM, Codrut Olaru, si-ar fi plagiat in totalitate teza de doctorat, scrie PressOne. Lucrarea a fost coordonata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Procurorul Codrut Olaru si-a sustinut teza de doctorat, "Particularitatile criminalitatii organizate in Romania", in anul 2013, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Cele 250 de pagini ale lucrarii sunt copiate din autori romani si din surse online.

Teza de doctorat, sustinuta pe vremea cand Codrut Olaru era adjunct al procurorului general al Romaniei, a fost coordonata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pe cand acesta era decanul Facultatii de Drept de la Universitatea din Iasi si judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei.

Codrut Olaru a ajuns prim-procuror al Judecatoriei Bacau in 1999, la 4 ani dupa ce terminase facultatea, iar in 2005 era numit procuror-sef al Serviciului Teritorial Bacau al DIICOT. In ianuarie 2007 a devenit procuror-sef al DIICOT. In mai 2013, cand i-au expirat cele doua mandate de sef al DIICOT, a fost numit adjunct al procurorului general al Romaniei, functie pe care a ocupat-o pana in mai 2016. De atunci este procuror militar, iar din octombrie 2016 este membru in Consiliul Superior al Magistraturii. In data de 5 ianuarie 2018, a fost ales vicepresedinte al CSM.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Simion Mechno

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri