"Inculpatii (...) au devoalat propriile lor fapte de santaj. Acesta este unul dintre motive pentru care inculpatului Cosma Vlad Alexandru, care a fost audiat intr-o cauza ca martor cu identitate protejata, in cursul zilei de luni i s-a ridicat protectia, intrucat si-a devoalat singur faptele pe care le-a dat in declaratii", a precizat Kovesi intr-o conferinta de presa.

Aceasta a aratat ca Vlad Cosma a avut calitate de martor in 12 dosare ale DNA, iar in altele a fost trimis in judecata, acesta fiind motivul pentru care se prezenta la Serviciul Teritorial Ploiesti.

De asemenea, Kovesi a spus ca fostul deputat a fost de multe ori la DNA Ploiesti pentru a depune 'din proprie initiativa' denunturi.

"De foarte multe ori, prezenta sa a fost solicitata de procurori, in special cand a fost audiat in calitate de inculpat, dar de foarte multe ori, din proprie initiativa, acest inculpat s-a prezentat la Serviciul Teritorial Ploiesti si din proprie initiativa a formulat denunturi cu privire la fapte de coruptie sau cu privire la alte persoane care ar fi comis fapte de coruptie. A avut calitate de martor in 12 dosare", a mai declarat sefa DNA.

Decizia in cazul imunitatii...
Citeste si: Decizia in cazul imunitatii lui Tariceanu a fost amanata pentru 2019

Aceasta a mai precizat ca a cerut un raport scris colegilor de la DNA Ploiesti in urma informatiilor aparute in ultima perioada in spatiul public, anuntand ca a primit documentul in cursul zilei de miercuri si ca un raport scris a fost trimis si procurorului general.

Kovesi, despre raportul ministrului Justitiei cu privire la activitatea DNA

Procurorul-sef al DNA a afirmat ca nu are cunostinta despre vreun raport al ministrului Justitiei cu privire la activitatea DNA, precizand ca nu a avut nicio discutie cu Tudorel Toader pe aceasta tema.

"Nu stiu despre ce raport este vorba, nu am avut nicio discutie cu ministrul Justitiei. De altfel, singura discutie pe care am avut-o cu ministrul Justitiei a fost in fata dumneavoastra, a tuturor, la CSM, cand s-a dezbatut raportul de control care a fost facut de catre Inspectia Judiciara in cursul anului trecut. De la acel moment nu am mai avut nicio discutie cu ministrul Justitiei, nu mi s-a solicitat niciun fel de informare, nu mi s-au solicitat niciun fel de date despre activitatea DNA, nu mi s-au cerut niciun fel de explicatii, ca atare, mi-e foarte greu sa raspund ce are in vedere ministrul Justitiei", a declarat Kovesi in cadrul conferintei de presa.

Kovesi: Nu am cunostinta de un proiect oficial de comasare DNA cu DIICOT

Procurorul-sef al DNA a mai spus ca nu are cunostinta despre un proiect oficial care sa prevada comasarea DNA cu DIICOT, sustinand ca o astfel de idee nu este buna.

Scandal in plen: Lia Olguta...
Citeste si: Scandal in plen: Lia Vasilescu acuza o conspiratie PNL-Iohannis-DNA

"Eu nu am cunostinta de un proiect oficial. Stiti ca intotdeauna comentam proiecte oficial sau propuneri care sunt afisate oficial pe site-ul Camerei sau pe site-ul Ministerului Justitiei. Deci, nu pot sa va dau un raspuns, pentru ca nu am vazut un astfel de proiect", a spus Kovesi.

Procurorul-sef al DNA: INEC a stabilit ca inregistrarea in care as fi dat ordine procurorilor a fost editata

Kovesi a mai afirmat ca Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC) a stabilit, printr-o expertiza, ca inregistrarea in care ea le-ar fi dat ordine procurorilor din subordine ''sa ajunga la premier'' a suferit editari.

"Sunt doua expertize in dosar care constata ca nu am facut acele afirmatii. Chiar Inspectia Judiciara constata ca nu am facut acea afirmatie. Toti martorii care au fost audiati, respectiv procurorii care au fost la sedinta, au spus ca nu am facut acea afirmatie. Si nu am facut acea afirmatie. Inca din prima seara (...) cand a aparut acea inregistrare am precizat ca anumite afirmatii nu le-am facut. (...) Anumite cuvinte, n-am sa vi le spun care, daca va puneti castile si o sa ascultati atent, o sa vedeti ca nu acelea au fost rostite, redarea este gresita. Am mentionat si mentionez ca s-a stabilit, printr-o expertiza facuta de Institutul de Criminalistica, faptul ca acea inregistrare a suferit editari, modificari", a declarat Laura Codruta Kovesi in cadrul conferinta.

Votul in cazul lui Tariceanu,...
Citeste si: Votul in cazul lui Tariceanu, amanat

Sursa foto: Agerpres Foto / Alex Micsik