Elena Radescu, inspectorul judiciar care a condus echipa de control care a mers in verificari anul trecut la DNA va fi judecat disciplinar, scrie Digi24.

Elena Radescu urmeaza sa raspunda pentru incalcarea a doua prevederi din statutul magistratilor in fata sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Prima incalcare se refera la o interventie telefonica la un post de televiziune, unde inspectorul ar fi avut o conduita contrara demnitatii functiei pe care o ocupa, anume inspector judiciar-procuror.

Al doilea repros se refera la vizita pe care ea a facut-o si a recunoscut-o la DNA, implicit discutia avuta cu Laura Codruta Kovesi, in vara anului 2017, inainte e inceperea efectiva a controlului cerut de ministrul Justitiei la DNA cu privire la managementul institutiei.

Cu privire la aceasta discutie, Elena Radescu a spus ca a fost una conforma regulamentelor si ca era normal sa-l informeze pe procurorul-sef al institutiei de obiectivele controlului de ce ce anume va avea voie impreuna cu ceilalti membri ai echipei, pentru a bifa toate cerintele din foaia de parcurs.

Citeste si:
In ce conditii poate sa fie arestat Sorin Mindrutescu, seful Oracle
In ce conditii poate sa fie...

In plus, Elena Radescu a acuzat public in timpul audierilor de la CSM ca asupra sa si aspra altor colege din echipa de control s-ar fi pus presiuni cu privire la concluziile ce urmau sa le formuleze cu privire la control.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Sorin Mindrutescu s-a retras din board-ul Fondul Proprietatea