Laura Codruta Kovesi si adjunctul sau, audiati astazi la CSM

Laura Codruta Kovesi, sefa Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), si adjunctul sau, Marius Iacob, vor fi audiati miercuri in sectia pentru procuri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dupa ce Inspectia Judiciara a inceput, in ianuarie, actiuni disciplinare in cazul lor, scrie Digi24.

Audierile sunt programate sa inceapa de la ora 10:00.

"Este o procedura care nu este publica. Ne-am prezentat. Vom prezenta cereri pentru administrare de probe, cereri de aparare si o sa vedem rezultatul. O sa ne prezentam probele in aparare, o sa ne facem apararile, o sa vedem decizia", a tinut sa precizeze Laura Codruta Kovesi la intrarea in sediul CSM, potrivit Agerpres.

Pe data de 12 ianuarie, Inspectia Judiciara a inceput o actiune disciplinara in cazul procurorului sef al DNA, Laura Coduta Kovesi, care este acuzata de trei abateri disciplinare. In plus, o actiune similara a fost declansata si in cazul lui Marius Iacob, procuror-sef adjunct al DNA.

Ce acuzatii i se aduc Laurei Codruta Kovesi

Citeste si:
Președintele CSM: În februarie se va discuta proiectul de...
Președintele CSM: În...

Procurorului sef al DNA i se imputa, intre altele, manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu.

O actiune similara a fost declansata si in cazul lui Marius Iacob, procuror-sef adjunct al DNA, pentru "nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa..” constand in aceea ca a efectuat acte de urmarire penala fara a formula declaratie de abtinere, desi se afla, in mod vadit, in situatia de incompatibilitate prevazuta de art. 64 alin.1 lit. f, cu referire la art. 65 alin.1 si art. 66 Cod procedura penala".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri