Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Kovesi, a declarat, miercuri dimineata, ca in cazul lui Gabriel Oprea a fost "un vot politic care blocheaza justitia", ea apreciind ca au mai existat astfel de "precedente", amintind de votul dat in Parlament in cazul fostului ministru de Externe Titus Corlatean, scrie News.ro.

”Este un vot politic care blocheaza justitia. In urma acestui vot DNA nu mai poate sa stabileasca raspunderea penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa, deci o mama ramane sa astepte", a declarat Kovesi. Ea a mai spus ca au mai existat astfel de "precedente", amintind de votul dat in Parlament in cazul fostului ministru de Externe Titus Corlatean.

"Au mai fost astfel de precedente, va reamintesc dosarul in care a fost implicat fostul ministru de Externe Corlatean Titus. Au fost mii de oameni care nu au putut sa voteze la alegeri, am deschis o investigatie, din nou votul politic a blocat acea investigatie, motiv pentru care nu o sa putem sa administram probe si sa aflam ce s-a intamplat", a afirmat procurorul sef al DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a formulat in 1 septembrie cererea de efectuare a urmaririi penale fata de senatorul Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitate nationala si fost ministru al Afacerilor Interne, pentru ucidere din culpa in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie a fost respinsa luni, in plenul Senatului, cu 73 de voturi ”impotriva” cererii, 45 ”pentru” si sase abtineri..

Directia Nationala Anticoruptie arata, marti, ca respingerea de catre Senat a cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Gabriel Oprea face imposibila stabilirea raspunderii penale a fostului ministru al Intertnelor pentru moartea politistului Bogdan Gigina, ancheta penala pentru ucidere din culpa fiind blocata prin votul majoritatii senatorilor.

In 20 octombrie 2015, politistul Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei, a murit, la 28 de ani, in timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul cazand cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri