Sentinta in dosarul familiei Cosma a fost amanata din nou, pentru a treia oara, noul termen fiind programat pentru 26 martie, scrie Digi24.

Magistratii instantei supreme urmau sa pronunte joi decizia definitiva in dosarul in care fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Prahova Mircea Cosma a fost condamnat in prima instanta la opt ani inchisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani inchisoare.

Deocamdata nu sunt explicatii pentru aceasta noua amanare, dar e posibil ca judecatorii sa aiba nevoie de mai mult timp pentru studierea acestui dosar complex.

Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie va fi definitiva.

Cei doi sunt acuzati de procurorii DNA ca ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrari in care beneficiar este Consiliul Judetean.

Citeste si:
Decizie in Dosarul Cosma: procesul se reia de la zero
Decizie surprinzatoare a...

„Sumele de bani au fost pretinse in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel incat societatile respective sa obtina de la institutia publica lucrari si servicii curente supraevaluate, de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioare”, notau procurorii DNA in 2014, atunci cand a inceput urmarirea penala in acest dosar.

La ultimul termen al procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a avut loc in 19 februarie 2018, Mircea Cosma a negat toate acuzatiile si le-a prezentat magistratilor planse cu banii pe care i-ar fi economisit la derularea contractelor de la Consiliul Judetean Prahova.

„Resping toate acuzatiile. Judetului Prahova i se spune in gluma al 53-lea stat al SUA. Volumul de investitii a dus la crearea a 11 parcuri industriale cu un total de 46.000 de angajati. Ar fi trebuit sa primesc o decoratie pentru asta”, a declarat Mircea Cosma in instanta.

La randul sau, fostul deputat Vlad Cosma - cel care i-a acuzat pe procurorii DNA Ploiesti ca ar fi falsificat probe in dosare - a afirmat, la instanta suprema, ca nu ii este frica pentru ca dosarul are la baza probe false.

Citeste si:
6 ani de procese, dosarul lui Vlad Cosma "se plimba" intre instante
6 ani de procese, dosarul lui...

In urma cu doua zile, fostul deputat Vlad Cosma a mers la Inspectia Judiciara pentru a depune "noi documente si probe" impotriva procurorilor de la DNA Ploiesti. De altfel, tot marti, Inspectia Judiciara (IJ) a anuntat ca a dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de seful DNA Ploiesti, Lucian Onea si procurorul Alfred Savu, precum si fata de fostul procuror Mircea Negulescu, pe rolul Inspectiei existand zece lucrari care au ca obiect activitatea sau conduita procurorilor de la DNA Ploiesti. Verificarile IJ sunt facute fie in baza unor sesizari ale unor persoane, fie dupa ce Inspectia s-a autosesizat in urma acuzatiilor si a inregistrarilor prezentate de Cosma si vizandu-i pe procurorii de la DNA Ploiesti.

In 1 noiembrie 2016, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar fiul sau, deputatul Vlad Cosma, a primit cinci ani de inchisoare, in timp ce omul de afaceri Razvan Alexe a primit o condamnare de doi ani si jumatate de inchisoare. In acelasi dosar, Daniel Alixandrescu, directorul Directiei "Patrimoniu" din CJ Prahova, la data faptelor, a fost condamnat la sase ani de inchisoare.

Sursa foto: Shutterstock/Pakhnyushchy

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Proiect de lege: Avocatul Poporului vrea pensie specială și cazare gratuită
Setari Cookie-uri