Fostul primar al Constantei Rau Mazare a fost condamnat la 6 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru mai multe infractiuni de abuz in serviciu privind vanzarea unor terenuri din Mamaia la preturi subevaluate, scrie Ziare.com. Decizia nu este definitiva.

Radu Mazare a fost condamnat la 6 ani si 6 luni de inchisoare cu executare intr-un dosar cu un prejudiciu de peste un milion de euro, privind vanzarea unor terenuri la preturi subevaluate in Mamaia.

Decizia Tribunalului Constanta nu este definitiva, avand drept de apel in termen de 10 zile. Gina Hortolomei Moscu, o apropiata a lui Radu Mazare, a primit 2 ani si 11 luni cu suspendare.

Acuzatiile procurorilor

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, in 12 octombrie 2004, Radu Mazare, in calitate de primar al Constantei, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu privind corecta gestionare si administrare a patrimoniului orasului, cu ocazia vanzarii, la un pret derizoriu de 23,56 euro/metrul patrat, a unui teren in suprafata de 15.465,91 metri patrati, situat in statiunea Mamaia.

Astfel, el a provocat Primariei Constanta un prejudiciu de 1.104.884 euro si, totodata, au fost obtinute foloase necuvenite cumparatorului terenului.

In 28 februarie 2007, primarul Constantei si-ar fi indeplinit din nou in mod defectuos atributiile de serviciu, vanzand, la un pret scazut, alte doua terenuri apartinand Primariei Constanta, unul de 11.890 metri patrati, iar celalalt de 502,81 metri patrati, in acest caz prejudiciul produs Constantei fiind de 2.971.420 de euro.

Conform DNA, Radu Mazare ar fi stabilit cu intentie o valoare diminuata fata de valoarea comerciala reala pentru o suprafata de 11.890 de metri patrati de teren din statiunea Mamaia, apartinand domeniului privat al Constantei, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestuia.

Terenul respectiv a fost cumparat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentata legal de Sorina Gina Hortolomei-Moscu, inculpata si ea in acelasi dosar.

In 31 mai 2007, Sorina Gina Hortolomei-Moscu si SC Mehmetoglu SRL au cumparat de la RAEDPP Constanta un alt teren, in suprafata de 502,81 metri patrati, stiind ca pretul era cu mult diminuat fata de valoarea comerciala reala.

Terenul respectiv a fost ulterior transferat societatilor comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) si SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentante tot de Hortolomei-Moscu.

Tranzactiile respective s-au facut prin cresterea succesiva a pretului, astfel incat SC Millenium Global Development SA a dobandit terenurile la o valoare aproximativ egala cu cea de piata, fiind disimulata provenienta ilicita a acestora.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri