Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare

Later edit: Ca urmare a deciziei CCR, Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, fiind constatata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala generat de refuzul sefului statului de a da curs propunerii de revocare.

"Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat: 1 - Constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si presedintele Romaniei, generat de refuzul presedintelui Romaniei de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi. 2 - Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi", se precizeaza in comunicat.

Curtea Constitutionala a decis ca exista un conflict institutional intre Executiv si Presedintie.

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis sesizarea Guvernului privind decizia de nerevocare din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, de catre presedintele Klaus Iohannis. „Laura Codruta Kovesi ar fi trebuit revocata de presedinte”, a spus Valer Dorneanu.

Anterior, seful statului a declarat ca „indiferent ce va decide Curtea, voi astepta motivarea, voi citi si voi actiona in consecinta”.

Cum blocheaza PSD-ALDE...
Citeste si: Cum blocheaza PSD-ALDE organizarea unui referendum pe justitie

Sursa foto: Agerpres Foto