Mai multe grupuri civice au transmis duminica un apel la non-violenta, adresat participantilor la preconizatele manifestatii publice din aceasta zi si din zilele urmatoare dedicate apararii statului de drept, independentei Justitiei si luptei anticoruptie, scrie Agerpres.

"In asteptarea manifestatiilor publice de azi si din zilele urmatoare pentru apararea statului de drept, independentei Justitiei si luptei anticoruptie, grupurile civice semnatare fac un apel catre: Cetatenii care vor iesi in strada sa fie calmi, sa nu raspunda la provocari si sa izoleze orice persoana sau grup care instiga la violenta. Ascendentul moral fata de o guvernare mincinoasa, abuziva si autoritarista este principala noastra arma, prin care am castigat admiratia si sprijinul partenerilor nostri din UE si NATO. Fortele de ordine sa fie discrete, calme si sa respecte dreptul la libera exprimare al cetatenilor. Interventiile brutale si neprovocate din partea Jandarmeriei din data de 20 iunie nu trebuie sa se mai repete. Atitudinea Jandarmeriei din data de 21 iunie a fost un model de respect fata de cetateni si ea trebuie replicata azi si in urmatoarele zile", arata semnatarii intr-un comunicat postat pe pagina de Facebook ''Coruptia ucide''.

Potrivit sursei citate, "manifestatiile urmaresc demisia Guvernului, demisia presedintelui Camerei Deputatilor, precum si oprirea definitiva a schimbarii codurilor penale si a atacului brutal asupra independentei justitiei si magistratilor".

"Protestele sau nesupunerea civica sunt legitime si morale. Violenta nu este! Fiti fermi, dar nu violenti!", se mai arata in comunicat.

Printre semnatari se afla #activAG Pitesti, Actiunea Civica Galati, Asociatia Voci pentru Democratie si Justitie (VeDem Just), Coruptia Ucide,
Daruieste Viata, Diaspora Franta solidara cu Romania, Initiativa Romania, Initiativa Timisoara, #Reset, #REZISTENTA, #Rezist Constanta, #Rezist Marseille, #Rezist Milano, Umbrela AntiCoruptie Cluj, Va Vedem din Iasi, Va Vedem din Sibiu.

Citeste si:
Apel catre Iohannis, pentru a nu lasa Transporturile pe mana Olgutei
Apel catre Iohannis, pentru a...

Sursa foto: tom wang/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
GCS: 117 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Setari Cookie-uri