Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala in rem pe marginea plangerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban impotriva premierului Viorica Dancila, pe care o acuza de inalta tradare, scrie Digi24.

Inceperea anchetei de catre procurorii DIICOT inseamna ca plangerea depusa de Ludovic Orban a trecut de controlul de regularitate, intruneste conditiile prevazute in legislatia penala privind depunerea unui denunt. Pot fi efectuate audieri sau pot fi cerute documente.

In mai, liberalii au depus la Parchetul General o plangere penala pe numele premierului Viorica Dancila si a liderului PSD, Liviu Dragnea, in contextul deciziilor luate de de sefa Executivului pe marginea mutarii Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Dupa ce Parchetul general si-a declinat competenta in analizarea acestor acuzatii, dosarul a ajuns la DIICOT.

Inalta tradare, uzurparea functiei publice, divulgare de informatii nepublice si prezentarea cu rea-credinta de date inexacte, acestea sunt acuzatiile aduse de PNL in plangerea facuta la parchet.

„Am depus o sesizare la PICCJ privind anumite fapte savarsite de Viorica Dancila, dar si de presedintele Liviu Dragnea. Aceasta sesizare este depusa de mine, Ludovic Orban, in calitate de cetatean al Romaniei. Am considerat o obligatie morala pentru mine. Niciodata nu am acceptat sa inchid ochii, sa tac, sa fiu pasiv, atunci cand am constatat lucruri grave care afecteaza interesele fundamentale ale Romaniei, iar ceea ce se intampla de o buna bucata de vreme risca sa distruga orice urma de credibilitate a Romaniei pe plan extern, risca sa dinamiteze punti care au fost construite in zeci de ani de Romania si alte tari, de asemenea risca sa puna in pericol interese fundamentale ale Romaniei care sunt puse pe taraba ca la talcioc de Dragnea si de acolitii lui pentru diferite interese de natura personala”, a declarat Ludovic Orban despre plangerea penala.

Citeste si:
Orban da declaratii in dosarul in care Dancila este urmarita penal
Orban da declaratii in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revista presei 3 iulie. Posibil cartel al companiilor farmaceutice
Setari Cookie-uri