"S-a demonstrat inca o data ca a fost un denunt calomnios, din punctul meu de vedere, al liderului Ludovic Orban. Cred ca demonstreaza modul in care incearca sa denigreze Guvernul neavand argumente si apeland la Justitie. In mod normal, intrebarea era cand se claseaza, nu daca. Din punctul meu de vedere, este un denunt calomnios in care si-a demonstrat limitele Ludovic Orban. Mai departe vedem ce va hotari doamna prim-ministru. Cred ca atunci cand nu ai argumente, apelezi la Parchet, pentru ca nu stii ce sa spui. Ludovic Orban prin acest denunt si-a demonstrat adevaratele calitati de lider politic", a precizat Florin Iordache.

DIICOT a clasat dosarul in care presedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plangere penala impotriva premierului Viorica Dancila pentru inalta tradare, in legatura cu memorandumul privind mutarea Ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Potrivit unui comunicat al DIICOT, dosarul a fost inchis deoarece faptele nu exista.

Comunicatul integral:

Urmare a interesului manifestat de catre reprezentantii mass-media cu privire la cauza penala ce are ca obiect sesizarea formulata de catre d-nul Ludovic Orban impotriva d-nei Dancila Vasilica, prim-ministru al Guvernului Romaniei, Biroul de informare si Relatii Publice din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizat si Terorism este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Florin Iordache, chemat la...
Citeste si: Iordache, chemat de catre Comisia de la Venetia pentru explicatii

Prin ordonanta din data de 27 septembrie 2018 procurorii DIICOT-Structura Centrala au dispus clasarea cauzei penale cu privire la savarsirea infractiunilor de inalta tradare, prev. si ped. de art.398 C.p. rap. la art.394 lit.b C.p., de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala prev. si ped de art.407 al.1 C.p., de uzurpare a functiei, prev. si ped. de art.300 C.p., de divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. si ped. de art.304 C.p. si de prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, prev. si ped. de art.8 al.1 lit.b din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, intrucat faptele nu exista.