"Am fost chemat ca martor in dosarul lui Ludovic Orban. Nu sunt patronul de televiziune care a luat bani. Nici nu am cerut, nici nu mi s-a oferit. Fiind un caz asa complicat care a schimbat traseul alegerilor e datoria doamnei procuror sa elucideze acest caz, chiar in campanie", a declarat Cozmin Gusa.

Actionarul Realitatea TV a ajuns, marti dimineata, la DNA pentru a fi audiat in dosarul in care Ludovic Orban este acuzat ca ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorala.

Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat ca a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorala din vara anului 2016. “La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti”, au sustinut procurorii DNA intr-un comunicat de presa.

Citeste si:

Banii ar fi fost ceruti pentru a fi remisi catre doua posturi de televiziune, "cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani", mai arata DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat sa ii dea suma ceruta lui Ludovic Orban "in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

"Nu cunosc motivele pentru care domnul Gusa este la DNA", a declarat Ludovic Orban dupa sedinta de judecata in care s-a discutat contestatia facuta de acesta la masura dispusa de procurori.

Sursa foto: Mediafax Foto