Ludovic Orban s-a prezentat marti dimineata la DIICOT pentru a da declaratii in dosarul in care a depus o plangere penala la adresa Vioricai Dancila si a liderului PSD Liviu Dragnea. La finalul lunii trecute, procurorii antimafia au inceput urmarirea penala in rem, scrie Digi24.

Liderul liberalilor a venit la DIICOT pentru a da declaratii in dosarul in care procurorii au inceput, la sfarsitul lunii trecute, ancheta in rem in cazul plangerii penale impotriva premierului Viorica Dancila.

„Am fost citat de procurorii DIICOT, care au inceput urmarirea penala in rem pentru cercetarea faptelor si in mod evident voi comunica toate informatiile pe care le cunosc legat de subiectul in cauza. (...) Eu am fost invitat sa dau o declaratie, voi da o declaratie, voi pune la dispozitia procurorilor informatiile pe care le cunosc din media, din surse deschise, urmand ca procurorul sa efectueze cercetarea conform legii. Sesizarea mea nu se refera la fondul deciziei, ci la modul in care a fost luata decizia, la modul in care Liviu Dragnea si Vasilica Viorica Dancila au actionat, incalcand prevederi ale Constitutiei si prevederi ale legilor in vigoare. Nu am nimic contra statului Israel. Aceasta interpretare a fost data in mod eronat de Liviu Dragnea. Toate informatiile se bazeaza pe surse deschise”, a declarat Ludovic Orban, inainte de a fi audiat.

Inceperea anchetei de catre procurorii DIICOT inseamna ca plangerea depusa de Ludovic Orban a trecut de controlul de regularitate, intruneste conditiile prevazute in legislatia penala privind depunerea unui denunt, deci pot fi efectuate audieri sau pot fi cerute documente.

Pe data de 17 mai, presedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plangere la Parchetul General impotriva Vioricai Dancila si a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infractiuni, de la inalta tradare, divulgarea de informatii secrete de stat si uzurparea functiei publice.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri