Presedintele Iohannis a sesizat la CCR modificarile la legea privind functionarea Curtii de Conturi

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Curtii Constitutionale a Romaniei, luni, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, potrivit Agerpres.

Iohannis precizeaza ca Parlamentul i-a transmis spre promulgare acest act normativ pe data de 11 iulie. Legea stabileste, printre altele, ca, anual, Curtea de Conturi prezinta Parlamentului un raport de activitate.

Seful statului mentioneaza ca legea modifica si completeaza o serie de prevederi constituind cadrul general de organizare si functionare a Curtii de Conturi, respectiv cadrul general de organizare si desfasurare a activitatilor specifice exercitarii functiei de control asupra modului de formare si de intrebuintare a resurselor financiare ale statului si ale sectorului public.

Klaus Iohannis sustine, intre altele, ca aceasta lege a fost adoptata cu incalcarea principiului bicameralismului.

El precizeaza ca actul normativ a fost dezbatut si adoptat cu depasirea termenului constitutional de 60 de zile stabilit pentru prima Camera sesizata, respectiv Camera Deputatilor.

Citeste si:
Nereguli financiare la CSM sesizate de Curtea de Conturi
Nereguli financiare la CSM...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Seful statului mentioneaza, intre altele, ca dispozitiile introduse in aceasta lege reinstituie un control preventiv al Curtii de Conturi, dar reglementarea este incompleta.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri