PSD a votat legea care taie din puterile Curtii de Conturi: Cele mai importante modificari

PSD-ALDE a votat in Senat legea de functionare a Curtii de Conturi, taind drastic din atributiile pe care le avea pana acum aceasta institutie, fara sa tina cont de amenintarea venita de la Buruxelles ca in cazul in care legea va fi adoptata, Romaniei i se vor taia finantarile europene, scrie Revista 22.

Printre modificari se numara si faptul ca nu va mai putea recupera prejudicii, iar activitatea de control va fi foarte limitata si la discretia presedintelui acestei institutii.

Senatul a aprobat legea de functionare a Curtii de Conturi ca for decizional, actul normativ urmand sa mearga spre promulgare la presedintele Iohannis. Proiectul privind functionarea Curtii de Conturi a fost depus in noiembrie 2017 de mai multi parlamentari PSD si PNL, dar, initial, acesta era inofensiv.

Mai multe amendamente depuse ulterior, adoptate joi de catre Senat, limiteaza drastic atributiile Curtii de Conturi, facand din aceasta institutie de control a tuturor autoritatilor statului, inclusiv ministere, autoritati publice centrale sau locale, companii de stat, orice institutie publica care functioneaza cu bani publici, o pseudo-institutie, in care deciziile nu vor mai fi luate de Plen, ci de presedintele Mihai Busuioc. Acesta este fost secretar general in guvernele PSD, unul dintre cei mai loiali colaboratori ai lui Liviu Dragnea.

Citeste si:
Nereguli financiare la CSM sesizate de Curtea de Conturi
Nereguli financiare la CSM...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri