PSD-ALDE a votat in Senat legea de functionare a Curtii de Conturi, taind drastic din atributiile pe care le avea pana acum aceasta institutie, fara sa tina cont de amenintarea venita de la Buruxelles ca in cazul in care legea va fi adoptata, Romaniei i se vor taia finantarile europene, scrie Revista 22.

Printre modificari se numara si faptul ca nu va mai putea recupera prejudicii, iar activitatea de control va fi foarte limitata si la discretia presedintelui acestei institutii.

Senatul a aprobat legea de functionare a Curtii de Conturi ca for decizional, actul normativ urmand sa mearga spre promulgare la presedintele Iohannis. Proiectul privind functionarea Curtii de Conturi a fost depus in noiembrie 2017 de mai multi parlamentari PSD si PNL, dar, initial, acesta era inofensiv.

Mai multe amendamente depuse ulterior, adoptate joi de catre Senat, limiteaza drastic atributiile Curtii de Conturi, facand din aceasta institutie de control a tuturor autoritatilor statului, inclusiv ministere, autoritati publice centrale sau locale, companii de stat, orice institutie publica care functioneaza cu bani publici, o pseudo-institutie, in care deciziile nu vor mai fi luate de Plen, ci de presedintele Mihai Busuioc. Acesta este fost secretar general in guvernele PSD, unul dintre cei mai loiali colaboratori ai lui Liviu Dragnea.

Citeste si:
Fara precedent: 27 de orase din Romania risca falimentul
Fara precedent: 27 de orase...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
PNL Sector 1 acuza ca USR a votat "tunurile" PSD-ului