Asociatia civica ”Evolutie in Institutie”, fondata de activistul Cristian Dide, a anuntat marti depunerea la DNA a unei plangeri penale pentru abuz in serviciu pe numele ministrului Carmen Dan si a sefilor Jandarmeriei Sebastian Cucos si Ionut Sindile, pe care ii acuza ca au secretizat ilegal raportul privind reprimarea violenta a protestului din 10 august din Piata Victoriei.

Asociatia "Evolutie in Institutie" a anuntat ca depune la DNA o plangere penala pentru abuz in serviciu pe numele ministrului Carmen Dan si a sefilor Jandarmeriei Sebastian Cucos si Ionut Sindile, ca urmare a lipsei de transparenta de care au dat dovada, dupa ce au decis secretizarea raportului cu privire la incidentele din Piata Victoriei.

"In baza articolului 33 din legea 182 din 12 aprilie 2002, “Este interzisa clasificarea ca secrete de serviciu a informatiilor care, prin natura sau continutul lor, sunt destinate sa asigure informarea cetatenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludarii legii sau obstructionarea justitiei.” Am formulat o plangere penala ce ii vizeaza pe numitii Carmen Daniela Dan, Sebastian Cucos si Ionut Catalin Sindile, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Plangerea va fi depusa prin posta si va fi trimisa catre Directia Nationala Anticoruptie", se notaza in comunicatul de presa.

Asociatia ”Evolutie in Institutie” reaminteste opiniei publice ca atunci cand in discutie sunt fapte savarsite de protestatari, ministrul de interne isi permite sa divulge secrete de serviciu. De aceea, pe numele ministrului Carmen Daniela Dan a mai fost formulata o plangere pentru savarsirea infractiunii de divulgare a informatiilor secret de serviciu sau nepublice prevazut in art.304 aln. 2. Dosarul 339/P/2018, fiind declinat catre Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dispunandu-se inceperea urmaririi penale in rem. Daca vorbim de fapte savarsite de persoane aflate in subordinea dumneaei, aceasta face exces de zel si clasifica drept secret de serviciu inclusiv informatii care ar trebui sa fie publice.

Totodata, EII va contesta la instanta de contencios administrativ clasificarea acestui raport, considerand ca acesta este de interes public si nu poate fi tinut la secret fata de opinia publica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri