Persoanele condamnate in baza unor protocoale secrete pot cere despagubiri la CEDO, spune la RFI deputatul PSD Florin Iordache. Fostul ministru al Justitiei si autor al OUG 13 declara ca evaluarea procurorului general nu trebuie facuta numai in cheia protocoalelor secrete.

Florin Iordache spune ca „fiecare persoana intr-o functie publica la un moment dat trebuie sa fie evaluata, daca nu acum, peste o luna, peste doua, la final de mandat si asa mai departe”.

”Daca o anumita persoana care ocupa o functie publica nu are nimic ce sa-si reproseze privind activitatea, ca acum discutam de o activitate manageriala, cred ca nu are de ce sa se teama procurorul general de o evaluare, ca pana la urma, aceasta evaluare vizeaza intreaga activitate manageriala, iar din cate stiu eu, mandatul procurorului general expira anul viitor”, a comentat deputatul PSD.

Intrebat daca exista premisele unei revocari a procurorului general, deputatul PSD a raspuns: „Sa discutam acum de o revocare pana nu se face o evaluare e mult spus. De aceea, trebuie facuta o evaluare cu foarte mult calm, tinand cont de tot ceea ce a avut in coordonare procurorul general, intreaga activitate, cu bune, cu rele si apoi putem discuta de o eventuala revocare. A spune de acum ca se porneste la o evaluare, pentru a fi revocat, este mult spus”.

Florin Iordache crede ca „evaluarea Ministerului Public si a domnului Lazar nu trebuie facuta numai in cheia protocoalelor, pentru ca activitatea dumnealui a vizat mult mai mult, a vizat activitatea Ministerului Public in ansamblul sau, cu cele doua Directii, ma refer la DIICOT si DNA, deci nu ne putem rezuma acum la a blama intr-un fel sau altul activitatea numai pentru protocoale. Trebuie vazuta colaborarea interinstitutionala, trebuie vazut intregul plan de management, pe care l-a avut atunci cand a fost desemnat procuror general”.

Citeste si:
Sindicalistii din inchisori il acuza pe Iordache
Acuzatii la adresa lui Florin...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Cum castiga Tudorel Toader intr-o luna cat altii intr-un an