Procurorul general al Romaniei a confirmat astazi ca exista o verificare la Parchetul Curtii de Apel Constanta, unde Adina Florea ocupa functia de procuror general adjunct, in cazul publicarii protocolului SRI - PICCJ de catre Darius Valcov. Adina Florea va fi audiata peste 3 saptamani in vederea obtinerii avizului de la CSM.

Intrebat daca protocolul publicat in urma cu cateva zile de Darius Valcov pe pagina sa de facebook provine de la Parchetul Curtii de Apel Constanta, procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar a confirmat doar ca sunt verificari la aceasta structura, potrivit Ziare.com.

"Exista o verificare in curs la Parchetul Curtii de Apel Constanta, a declarat Augustin Lazar, fara a a face alte declaratii.

Intrebat cum vede propunerea lui Tudorel Toader, pentru postul de procuror-sef DNA, Augustin Lazar a aratat ca este o procedura in curs si nu vrea sa comenteze, pentru a nu influnta aceasta procedura. Declaratiile au fost facute inaintea inceperii sedintei CSM.

Ancheta in cazul protocolului SRI-DNA

O echipa a Parchetului General a fost zilele trecute in control la Parchetul Curtii de Apel Constanta, din seiful caruia ar fi disparut protocolul. Verificarile s-au facut in dosarul sustragerii protocolului secret SRI-DNA, publicat de Valcov.

Citeste si:
Dosarul lui Valcov, amanat pentru ca nu s-a publicat motivarea CCR
Dosarul lui Valcov, amanat...

Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat si au deschis un dosar penal dupa ce Darius Valcov a publicat protocolul secret semnat de Ministerul Public si SRI. Dosarul a fost deschis pentru incalcarea articolului 305 din Codul Penal ce vizeaza neglijenta in pastrarea informatiilor.

Adina Florea, audiata peste 3 saptamani

Sectia pentru procurori din CSM a decis audierea Adinei Florea, propusa pentru functia de procuror-sef la DNA, peste 3 saptamani, mai exact in data de 27 septembrie.Propunerea ministrului Justitiei a fost inaintata joi Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori, pentru obtinerea avizului acestei institutii. Avizul este unul consultativ.

Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui, in vederea numirii in functia de conducere.

Adina Florea este procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta. Timp de mai multi ani, ea a condus Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, ulterior ocupand si functia de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Citeste si:
Maior, audiat la DNA in dosarul legat de vizita lui Dragnea in SUA
George Maior, audiat la DNA...

Sursa foto: Shutterstock/ Nirat.pix

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Fostii sefi ai Academiei de Politie, trimisi in judecata de DNA