Ultimii trei procurori declarati admisi la selectia pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) vor sustine, marti, interviurile cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Acestia sunt procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea - fost procuror general adjunct al Romaniei si Paula-Nicoleta Tanase - procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, scrie Agerpres. Aceasta din urma sustine modificarile la Codul Penal si are multiple interventii la Antena 3, televiziunea de propaganda a PSD.

Luni, Sorin Armeanu - prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean - procuror la DNA Constanta, Adina Florea - procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, in prezent delegata la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, au sustinut interviul la sediul MJ.

Pe 29 august, Ministerul Justitiei anunta ca toti cei sase candidati inscrisi la selectia pentru ocuparea functiei de procuror-sef al DNA au fost declarati admisi si vor sustine luni si marti interviurile cu Tudorel Toader. Rezultatele selectiei pentru sefia DNA vor fi anuntate public pe data de 6 septembrie.

Propunerea/propunerile ministrului Justitiei va fi/vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui Romaniei in vederea numirii in functia de conducere.

Pe 27 iulie, Ministerul Justitiei a anuntat ca au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru functia de procuror sef al DNA in cadrul primei selectii. Cei patru candidati inscrisi atunci in cursa au fost Florentina Mirica - procuror-sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Cristian Lazar - procuror-sef adjunct la Sectia urmarire penala din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-sef adjunct al DNA si Elena Grecu - procuror-sef serviciu in structura centrala a DNA. Functia de procuror-sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata printr-un decret emis pe 9 iulie de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri