Un milion de avocati din intreaga Europa dau o palma Guvernului: Incetati imediat masurile anti-anticoruptie

Adunarea generala a Federatiei barourilor europene, reunita la Varsovia, a emis pe 22 septembrie un mesaj fara precedent catre Puterea PSD-ALDE de la Bucuresti, in care critica initiativele legislative ce vizeaza legile justitiei, scrie G4Media.

Spre deosebire de colegii lor avocati din Romania, avocatii europeni cer autoritatilor de la Bucuresti sa inceteze imediat masurile care afecteaza lupta anticoruptie si statul de drept. Avocatii europeni critica initiativele legislative care slabesc anticoruptia si pun magistratii din Romania sub control politic. Ei atrag atentia ca Inspectia Judiciara este folosita in scopuri politice si critica procedurile de schimbare a sefului DNA si a procurorului general. Avocatii europeni solicita Romaniei stoparea legilor prin care sunt favorizati anumiti lideri politici.

"Solicitam Guvernului Roman sa opreasca imediat toate aceste masuri si sa-si continue eforturile de lupta impotriva coruptiei prin legi care nu favorizeaza oamenii politici si prin proceduri de selectie a conducerii judecatorilor care respecta atat independenta, cat si sistemul judiciar general", arata in comunicatul Federatiei barourilor europene.

Un exemplu de modificare legislativa care il favorizeaza pe Dragnea. Liderul PSD Liviu Dragnea incearca sa foloseasca in scop personal prevederile primei legi a Justitiei intrate in vigoare dupa ce a fost modificata de coalitia de la Putere PSD-ALDE. Dragnea invoca modificarile la legea privind organizarea judiciara si se lupta sa schimbe componenta Completului de 5 judecatori al ICCJ care ii va da sentinta finala in dosarul angajarilor fictive.

Citeste si:
Locuri de muncă disponibile AZI, în România
Joburi disponibile în România...
Sursa foto: bikeriderlondon, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri