Jurnalistii din Costa Rica sustin ca legea din tara lor permite luarea unor masuri provizorii in cazul Elenei Udrea si Alinei Bica, insa nu permite si extradarea acestora. Cel putin, nu pentru moment.

Publicatia costaricana Semanario Universidad noteaza ca Elena Udrea si Alina Bica nu pot fi extradate imediat, scrie Ziare.com.

"Cele doua femei au depus solicitari de azil in Costa Rica. Aceste solicitari sunt in lucru la Directia de Migratie si pot fi consultate inclusiv la Tribunal Administrativo Migratorio, care se ocupa de astfel de cauze.

Din acest motiv, femeile nu pot fi extradate imediat. Cu toate astea, ele au fost duse in fata instantei la Tribunalul Penal din Jan Jose, la cererea OIJ Organismo de Investigacion Judicial.

In cazul lor se pot impune, insa, anumite masuri asiguratorii, pana cand autoritatile care se ocupa de probleme de migratie decid daca le vor acorda sau nu statutul de refugiat".

Citeste si:
Inalta Curte decide punerea in libertate a Alinei Bica
Inalta Curte decide punerea...

Vezi: Elena Udrea si Alina Bica au fost retinute de politisti, in noaptea de miercuri spre joi, in Costa Rica

De asemenea, aceeasi publicatie aminteste ca investigatiile autoritatilor din Costa Rica au scos la iveala faptul ca in tara au venit si prieteni, dar si rude ale celor doua femei, insa nu se mentioneaza niciun nume.

In schimb, jurnalistii costaricani amintesc ca Udrea si Bica au fost ajutate sa se instaleze in tara de Mihai Radulescu - fixerul din Costa Rica, asa cum l-au numit jurnalistii de la Rise Project - care are, de asemenea, probleme cu legea din Romania

Citeste si:
Cererile de eliberare conditionale pentru Udrea si Bica, respinse
Cazurile Udrea si Bica:...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
UPDATE: Udrea va fi eliberata. ICCJ a suspendat executarea pedepsei