Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins miercuri, ca inadmisibila, contestatia depusa de presedintele PSD, Liviu Dragnea, impotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa in dosarul "Tel Drum", scrie Agerpres.

Avocata lui Dragnea, Maria Vasii, a declarat, miercuri, ca ancheta desfasurata de DNA se bazeaza pe "speculatii si nu pe dovezi", deoarece OLAF a transmis oficial ca nu l-a investigat niciodata pe liderul PSD.

"Intreaga ancheta a DNA se fundamenteaza, potrivit actelor, pe cele doua anchete OLAF. Zilele acestea am primit un raspuns oficial de la OLAF, care spune ca niciodata nu l-a investigat pe domnul Dragnea, ca atare toata argumentatia procurorilor este una lipsita de fundament, de vreme ce OLAF ne confirma in scris ca niciodata domnul Dragnea nu a fost investigat si ca atare nu au fost depistate fraude in legatura cu activitatea dumnealui. Acesta este temeiul pentru care noi spunem ca nicio masura de indisponibilizare a bunurilor sale nu are fundament legal. Mai mult, raspunsul OLAF ne confirma ca intreaga ancheta care este in curs de desfasurare la DNA este una bazata de speculatii si nu pe dovezi si mai ales nu pe cele doua rapoarte OLAF (...). Cele doua rapoarte OLAF au prezentat o investigatie legata de lucrarile de reabilitare la doua drumuri judetene din Teleorman. In acea investigatie subiect erau alte persoane si nu domnul Dragnea. In rapoartele OLAF se apreciaza ca anumite lucrari ar fi fost prezentate intr-un mod, sa zicem, diferit fata de realitate in documentele intocmite. Nu avem niciun repros care sa il priveasca pe domnul Dragnea", a spus Vasii.

Liviu Dragnea a mai contestat, in noiembrie 2017, sechestrul pus pe averea sa de catre DNA, insa Instanta suprema i-a respins atunci actiunea.

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile detinute de Liviu Dragnea si de ceilalti suspecti din dosarul "Tel Drum", pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

Citeste si:
Traian Basescu, audiat ca suspect intr-un dosar de santaj [UPDATE]
Traian Basescu, audiat ca...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ICCJ respinge contestatia Tel Drum privind ridicarea sechestrului