Presedintele Comisiei speciale pentru legile din domeniul justitiei, Florin Iordache, a declarat ca va participa, saptamana viitoare, la sedinta plenara a Comisiei de la Venetia pentru a exprima un punct de vedere in privinta modificarilor la Codul penal si Codul de procedura penala.

"Vineri si sambata este adunarea generala a Comisiei de a Venetia pentru luna octombrie. Sunt invitat sa prezint un punct de vedere la raportul preliminar care vizeaza Codurile penal si de procedura penala. Stiti ca ei au fost in vara si s-au intalnit cu asociatiile profesionale, Ministerul Justitiei, Parchet, Parlament, etc. Eu voi exprima un punct de vedere tinand cont ca, in acest moment, fata de Codul de Procedura Penala, Curtea Constitutionala s-a pronuntat si o parte din articole au fost declarate constitutionale, altele au fost declarate neconstitutionale si le punem in concordanta. Sper ca pana saptamana viitoare sa se pronunte si asupra Codului penal", a precizat duminica Florin Iordache, conform Agerpres.ro.

Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept, denumita Comisia de la Venetia, are, in ce priveste Romania, pe ordinea de zi a sedintei plenare din 19 octombrie, adoptarea unei opinii cu privire la amendamentele la Codul penal si la Codul de procedura penala, a anuntat sambata un comunicat al Consiliului Europei.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri