Serban Nicolae, liderul senatorilor PSD, care este si presedintele Comisiei juridice din Senat, e foarte nemultumit de procedura aleasa de ministrul justitiei, Tudorel Toader, de a modifica printr-o ordonanta de urgenta, preconizata pentru luni, legile justitiei, astfel incat ele sa tina cont de recomandarile Comisiei de la Venetia. Serban Nicolae il critica pe Tudorel Toader intr-o declaratie pentru Digi 24.

In primul rand, Serban Nicolae este deranjat de faptul ca ministrul justitiei nu a stat de vorba cu parlamentarii care au modificat legile justitiei si nu le-a explicat ce anume este neconstitutional, ce anume nu este aplicabil din acest proiect. „Este o ineptie” sa renunti la schema de pensionare anticipata a magistratilor, a spus Serban Nicolae, dupa ce Tudorel Toader a propus o amanare a masurii, care ar urma sa se aplice abia din 2023. Si alte prevederi preconizate in Ordonanta de Urgenta pe care Guvernul se pregateste sa o dea luni au fost criticate de senatorul social-democrat.

"Nu in forma aceasta! Asa cum a aparut ea in spatiul public, mie mi se pare ca e ceva foarte bizar. Dincolo de o chestiune care este absolut ridicola, revocarea membrilor CSM cu votul judecatorilor sau al procurorilor provenind de la parchetele sau instantele respective, dar dupa aceea sa fie si un vot in plenul CSM-ului, e un nonsens. Ori il revoca pe membrul CSM cei care l-au ales, in aceleasi conditii, ori se mai pune problema sa mai voteze si plenul CSM-ului cu majoritate de voturi. E ilogic", precizeaza Serban Nicolae.

Citeste materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri