Procurorul Cristian Aurel Lazar - confundat de ministrul justitiei cu procurorul general Augustin Lazar - a confirmat joi, pentru Digi24, ca el e cel care a semnat clasarea dosarului in care aparea numele lui Klaus Iohannis. Acesta sustine ca a clasat acel dosar pentru ca nu au fost gasite niciun fel de probe care sa sustina acel denunt.

Procurorul Cristian Aurel Lazar a precizat intr-o declaratie pentru Digi24 ca solutia pe care a dat-o in acel dosar constituit in 2013 - solutie care a venit in toamna lui 2014 - nu a fost niciodata un secret si ca acea solutie a devenit publica si reflectata in presa inca din momentul in care ea a fost comunicata, in toamna anului 2014. Magistratul precizeaza ca solutia pe care a comunicat-o putea fi contestata, dar nu s-a intamplat acest lucru, ca urmare, ea a ramas definitiva.

Solutia putea fi contestata atat pe calea controlului ierarhic, cat si in instanta, spune procurorul.

Cristian Aurel Lazar subliniaza in raspunsul oferit a nu a fost o solutia data „de pe scaun”, ci in urma unor audieri efective. Chiar actualul presedinte, pe atunci primar al Sibiului, Klaus Iohannis, a fost audiat de doua ori in legatura cu aspectele reflectate de acele denunturi care au stat la baza intocmirii acelui dosar.

Cauza a pornit dupa ce o persoana fizica, dar si o institutie a statului, respectiv Agentia Nationala de Integritate, au facut plangeri pe numele lui Klaus Iohannis, pe vremea aceea primar al Sibiului, pentru mai multe acuzatii, printre care si cea de conflict de interese.

Initial, plangerile primite la DNA si la Parchetul de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie au fost trimise la Parchetul Alba, insa dupa o solicitare facuta de ANI si un supliment de denunt, dosarul a fost preluat la Parchetul General si instrumentat acolo, de unde a venit si solutia de clasare.

Tudorel Toader vs A. Lazar. De unde a inceput totul?

Discutia despre acest dosar a pornit dupa ce ministrul justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca in dosarul de candidatura de la Ministerul Justitiei al lui Augustin Lazar pentru functia de procuror general al Romaniei a fost identificata o solutie care il viza pe actualul presedinte al Romaniei, Klaus Iohnannis.

Au venit precizari de la Parchetul General si de la procurorul general Augustin Lazar ca, dintr-o eroare de grefa, acea ordonanta de clasare a fost depusa la Ministerul Justitiei in dosarul de candidatura, impreuna cu alte 11 lucrari. Nu au ajuns insa decat acele acte care au fost facute si semnate de actualul sef al Ministerul Public.

De altfel, Augustin Lazar si Tudorel Toader s-au intalnit joi fata in fata de CSM, unde se desfasoara sedinta plenului CSM. Este pentru prima oara cand cei doi se intalnesc dupa ce ministrul justitiei a anuntat ca demareaza procedura de revocare din functie a procurorului general.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri