Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, luni pentru 3 decembrie, judecarea dosarului DGASPC Teleorman, in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare, transmite Ziare.com.

Inca un pas a fost facut, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde Completul de 5 judecatori judeca apelul lui Liviu Dragnea impotriva sentintei de 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul Angajarilor fictive la DGASPC Teleorman.

Astazi s-au mai stabilit cateva chestiuni procedurale, insa in cele din urma magistratii au amanat pentru 3 decembrie discutarea cazului. Avocatii inculpatilor au facut mai multe solicitari in acest sens, unele dintre ele fiind tehnici cunoscute pentru tegiversarea dosarelor.

Unele dintre ele au fost respinse de magistrati, insa altele acceptate. De exemplu, in cele din urma magistratii au acceptat solicitarea avocatilor sa li se dea ragaz sa studieze motivele depuse de ceilalti inculpati pentru apel.

VEZI: #Teleormanleaks. Valiza cu mii de documente din interiorul Tel Drum, gasita de un localnic si data jurnalistilor de la Rise Project

Citeste si:
Motivul pentru care Dragnea NU ar fi trebuit sa iasa din inchisoare
Motivul pentru care Liviu...

In momentul in care avocatul lui Dragnea a facut aceasta solicitare, presedintele completului l-a intrebat: "Deci nu cere procurorul, si cereti dumneavoastra?".

Magistratii ar fi trebuit astazi sa discute pe probele cerute, sa vada ce accepta si sa citeze martori sau audieri, documente.

Acesta a fost al doilea termen. Pe 8 octombrie, Dragnea a cerut ragaz o luna sa-si angajeze un aparator. La termenul de azi, insa, s-a prezentat cu acelasi avocat pe care l-a avut si in faza de fond, finalizata cu condamnarea de 3 ani si 6 luni cu executare. Cel de-al doilea avocat al lui Dragnea e Flavia Teodosiu, care il reprezinta in procesul de Curtea de Apel Bucuresti, in care a dat in judecata Inalta Curte, pe motiv ca modul in care au fost formate Completurile de 5 judecatori este ilegal.

Luni dimineata, la ICCJ au venit deopotriva sustinatori si contestatari ai liderului PSD. Dragnea nu s-a prezentat insa la termen. El are un program incarcat astazi, de la 12:00 urmand sa aiba loc sedinta Comitetului Executiv al partidului, cu subiecte complicate pe ordinea de zi, de la remanierea Guvernului Dancila, la excluderi ale celor care il critica. Totodata, e de asteptat ca Dragnea sa reactioneze si la cel mai recent scandal mediatic in care este implicat - Teleorman Leaks.

Citeste si:
Dragnea s-a intors la inchisoare dupa 24 de ore de libertate
Liviu Dragnea s-a intors la...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Dancila spune ca nu a discutat cu Liviu Dragnea