Liviu Dragnea ar putea afla verdictul in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman

Inalta Curte de Casatie si Justitie dezbate, luni, dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu. In jurul orei 19.30, instanta a anuntat ca va pronunta sentinta luni, 27 mai.

Pe 15 aprilie, la ultimul termen al procesului, avocatii lui Dragnea au solicitat amanarea dosarului pana cand judecatorii de la Curtea Constitutionala vor lua o decizie cu privire la conflictul de natura constitutionala dintre Parlament si Instanta suprema pe tema completurilor specializate pe cazurile de coruptie, scrie Agerpres.

Tot atunci, procurorul de sedinta a ridicat doua exceptii de neconstitutionalitate in legatura cu prevederile art. 29 din Legea 78/2000 si art. 174 din Codul penal.

Liviu Dragnea a dat o declaratie in fata instantei, in care si-a sustinut nevinovatia. "Sunt total nevinovat si vreau sa va asigur, indiferent de ce veti decide, ca nu am stiut despre cele doua ca nu merg la serviciu si parerea mea este in continuare ca acest dosar e unul politic si ca timpul va confirma acest aspect", a spus Dragnea.

Pe 21 iunie 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu in dosarul DGASPC Teleorman, care vizeaza angajarea fictiva a Adrianei Botorogeanu si Anisei Niculina Stoica.

Citeste si:
De ce Liviu Dragnea se va putea vaccina înainte de populația generală
De ce Liviu Dragnea se va...

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor de munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul PSD Teleorman.

DNA sustinea ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona si controla activitatea DGASPC Teleorman, institutie in cadrul careia au fost incadrate Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmau ca Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a ajuns mecanic...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri