Catedrala Mantuirii Neamului ar putea beneficia de un sprijin de 10 milioane de lei, conform proiectului de rectificare bugetara aflat pe ordinea de zi a sedintei din 22 noiembrie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, astfel incat sumele alocate in acest an de catre Municipalitate construirii lacasului de cult ar urma sa se ridice la 35 de milioane de lei, scrie Agerpres.

Cele 10 milioane fac parte dintr-un total de 15,3 milioane de lei, destinate sustinerii lucrarilor pentru diferite lacasuri de cult din Capitala.

Conform proiectului de rectificare bugetara, de la capitolul Ordine publica si siguranta nationala urmeaza sa se taie 8,8 milioane lei, dintre care 2,1 milioane de la Politie locala si 6,6 milioane de la Protectie civila si protectie contra incendiilor (se elimina achizitionarea achizitionarea a 15 costume de protectie pompier tip Nomex si a 16 echipamente individuale alpinisti-salvatori).

Capitolul Cultura, recreere si religie se suplimenteaza cu 33 de milioane de lei si, totodata, creste cu 45 de milioane de lei (de la 26,7 milioane lei) bugetul prevazut pentru achizitii de imobile monumente istorice, urmare a exercitarii dreptului de preemtiune al municipiului Bucuresti.

Pentru capitolul Locuinte, servicii si dezvoltare publica este prevazuta o crestere de 22,4 milioane lei, dar pentru Protectia mediului se are in vedere o diminuare cu 28,6 milioane de lei a bugetului (dintre care 27,5 milioane de lei de la Canalizarea si tratarea apelor reziduale).

Potrivit aceluiasi proiect, subventiile pentru energia termica urmeaza sa fie suplimentate cu 87,7 milioane lei. Pe de alta parte, se vor taia 4,1 milioane lei de la diverse lucrari de modernizare si reabilitare a sistemului de termoficare.

Subventiile pentru transportul in comun ar urma sa creasca cu 12 milioane de lei.

Bugetul RADET urmeaza sa fie redus cu 7,8 milioane lei, iar cel al Societatii de Transport Bucuresti cu 24,5 milioane lei.

De asemenea, urmeaza sa se taie 3,9 milioane lei de la Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti (dintre care 3 milioane de lei de la Programe pentru tineret). Se va reduce cu 5 milioane de lei si bugetul Centrului pentru Seniori, dintre care 4,5 milioane de la Bunuri si servicii.

Bugetul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti va fi redus cu 19 milioane lei, dintre care 13 milioane de lei de la Ajutoare sociale in numerar.

De la Administratia Strazilor Bucuresti urmeaza sa fie taiate 9,7 milioane lei, de la Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale 6,2 milioane lei, iar de la Centrul de Protectie a Plantelor, 1,1 milioane lei. Conform unui centralizator, banii pentru spitale urmeaza sa fie diminuati cu un total de 26 de milioane lei: dintre care 3,6 milioane de la Spitalul Clinic "Sfanta Maria", 6,3 milioane de la Spitalul de chirurgie oro-maxilo faciala, 2,4 milioane lei de la Spitalul "Carol Davila", 3,9 milioane lei de la Spitalul Foisor, 2,3 milioane lei de la Spitalul "Victor Gomoiu", 6,2 milioane lei de la Spitalul "Victor Babes" si 4,5 milioane lei de la Centrul de evaluare si tratament al toxicodependentelor pentru tineri.

Totodata, se va reduce cu 5,9 milioane lei si bugetul pentru Palatele Brancovenesti, dintre care 2,1 milioane lei de la Amenajare restaurare Ansamblu istoric Mogosoaia. Pe de alta parte, se va acorda un plus de 4 milioane de lei pentru CREART si se va diminua cu 1,9 milioane lei bugetul ARCUB (1,7 milioane de la bunuri si servicii). De asemenea, vor fi diminuate cu 2,1 milioane lei sumele destinate Directiei Generale de Politie Locala si Control (dintre care 1,3 milioane lei de la achizitia a 11 vehicule cu propulsie alternativa). Bugetul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor va fi redus cu 1 milion de lei.

De asemenea, se prevede un buget de 27,3 milioane lei pentru Directia Generala de Administrare Bucuresti.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri