Ordinea de zi a sedintei din 22 noiembrie a Consiliului General al Capitalei cuprinde cinci proiecte de hotarare conform carora Municipiul Bucuresti urmeaza sa participe la majorarea capitalului social pentru patru companii municipale si Societatea de Transport Bucuresti STB SA, scrie Agerpres.

Astfel, Municipiul Bucuresti, prin Consiliul General al Capitalei, urmeaza sa participe la majorarea capitalului social al Societatii de Transport Bucuresti STB SA cu 56 de milioane de lei.

Potrivit expunerii de motive, scopul majorarii este achizitionarea unor terenuri cu o suprafata de minimum 189.000 mp, cu acces la utilitati, pentru constructia a minimum trei autobaze noi, in vederea exploatarii a 668 de autobuze. Acest lucru este necesar avand in vedere cresterea parcului de autobuze al STB odata cu intrarea in exploatare esalonata a 400 de autobuze Otokar si diminuarea capacitatii de exploatare prin perspectiva preluarii in administrare directa de catre CGMB a Autobazei Pipera si a Autobazei Floreasca.

Totodata va fi supusa dezbaterii participarea Municipiului Bucuresti cu 100 de milioane de lei la majorarea capitalului social al Companiei Municipale Consolidari. Potrivit expunerii de motive, banii sunt necesari pentru achizitionarea unui teren de circa trei hectare (44,5 milioane lei), unde sa fie amplasate atelierele de mica si mare mecanizare, atelierul de productie secundara, o statie de betoane mobila, doua blocuri de apartamente cu cinci etaje necesare cazarii angajatilor companiei, un sistem de reciclare a betonului, toate materiile prime si materialele necesare derularii contractelor de executie, hale metalice cu destinatia de ateliere.

Cele doua blocuri, in valoare de 28 de milioane de lei, urmeaza sa aiba o suta de apartamente cu doua camere necesare cazarii angajatilor companiei. Se mentioneaza ca piata muncii in domeniul constructiilor este deficitara la capitolul forta de munca si ca au fost recrutati muncitori inclusiv din judete limitrofe. Costurile pentru realizarea apartamentelor se vor cifra la circa 550 euro/mp. Se urmareste ca in timp apartamentele unui bloc din cele doua construite sa poata fi vandute prin credit catre angajatii companiei. De asemenea, vor mai fi achizitionate: o statie de betoane mobila cu o capacitate de 50 metri cubi/ora (18 milioane lei), un sistem de reciclare a betonului (1,9 milioane lei), hale metalice cu destinatia de ateliere (7,6 milioane lei).

Capitalul social al Companiei Municipale Dezvoltare Durabila urmeaza sa fie majorat cu 21 de milioane de lei. Conform raportului de specialitate banii sunt necesari pentru: realizarea studiului de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan (15,2 milioane lei); dotarea cu mobilier, echipamente de calcul si software, imprimante si plottere (2,5 milioane lei); majorarea capitalului de lucru (2,7 milioane lei).

Capitalul social al Companiei Municipale Managementul Transporturilor urmeaza sa fie majorat cu 55 de milioane de lei.

De asemenea, capitalul social al Companiei Municipale Cimitire Bucuresti ar putea fi majorat cu 45 de milioane de lei. Potrivit expunerii de motive, compania se confrunta cu o problema a locurilor de veci, deoarece "nu mai sunt locuri libere si functioneaza totul in sistem de avarie". Se mentioneaza ca in cazul unei calamitati, Municipiul Bucuresti ar avea nevoie de cel putin 12.000 de locuri de veci.

"Suma astfel solicitata va fi utilizata pentru infiintarea de noi cimitire publice, care sa asigure locurile necesare pentru situatii de calamitate, categorii sociale, dar si pentru circuitul civil, atat de necesare comunitatii. Spatiile speciale prevazute pentru calamitati, categorii sociale, ori acordate in baza legilor speciale pentru recunostinta deplina, vor fi construite in mod proportional in toate cimitirele nou infiintate pentru a se diminua costurile aferente realizarii serviciului de organizare, functionare si administrare a cimitirelor", prevede documentul.

Sursa foto: douglasmack / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri