MAE: Marea Britanie a transmis ca drepturile romanilor vor fi respectate indiferent de deznodamantul Brexit

Ministrul de stat pentru Europa si America al Regatului Unit, Sir Alan Duncan, i-a transmis ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, ca indiferent de deznodamantul procesului Brexit, drepturile cetatenilor romani din Marea Britanie vor fi respectate, potrivit unui comunicat al MAE roman transmis vineri Agerpres.

Potrivit sursei citate, George Ciamba a avut vineri o convorbire telefonica cu Sir Alan Duncan, la solicitarea oficialului britanic.

"Ministrul de stat pentru Europa si America al Regatului Unit a reiterat asigurarile ca, indiferent de deznodamantul procesului Brexit, drepturile cetatenilor romani din Marea Britanie vor fi respectate. De asemenea, Sir Alan Duncan a transmis ca premierul britanic Theresa May ia in considerare gasirea abordarii adecvate care sa permita o solutie sustenabila in relatia dintre Marea Britanie si UE. Oficialul britanic a precizat ca, in ciuda dificultatilor politice din legislativul de la Londra, exista speranta ca procesul de consultare interna aflat in desfasurare va permite obtinerea unei solutii care sa constituie baza reluarii dialogului cu Uniunea Europeana", informeaza MAE.

Sir Alan Duncan i-a transmis ministrului delegat George Ciamba ca apreciaza "determinarea autoritatilor romane in a identifica masurile necesare pentru protejarea drepturilor cetatenilor britanici din Romania post-Brexit, indiferent de scenariul care se va concretiza la finalul procesului".

La randul sau, ministrul delegat George Ciamba a transmis ca Romania, in calitate de Presedintie a Consiliului Uniunii Europene, discuta cu celelalte state membre si cu institutiile europene, fiind gata sa asigure conditiile pentru dialog imediat ce va exista conturata o pozitie a guvernului britanic, se mai arata in comunicatul MAE.

Citeste si:
Focar de coronavirus printre românii din Austria. 99 de cazuri în...
Focar de COVID-19 | Aproape...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Ciamba, investit in functie. Mesajul lui Iohannis catre noul Guvern
Setari Cookie-uri