La aproape 6 luni de la protestele violente din data de 10 august dn Piata Victoriei, Parchetul General vine cu noi detalii despre ancheta si explica motivele pentru care aceasta avanseaza greu.

Procurorii precizeaza ca pana in acest moment au fost audiati 1.180 de martori si 560 persoane vatamate/parti civile. Potrivit anchetatorilor, o parte din martori si din persoanele vatamate au depus inscrisuri si acte medicale cu privire la vatamarile suferite, scrie Ziare.com.

"De asemenea, au fost administrate, in parte, probatoriile solicitate de acestea, au fost vizionate mediile de stocare care contin imagini inregistrate in timpul evenimentelor, atat unele depuse la dosar de persoanele vatamate, cat si cele transmise de catre institutiile de ordine publica sau de alte persoane juridice", sustin procurorii.

Totodata, anchetatorii mai arata ca este in curs de efectuare expertiza fizico-chimica asupra substantelor cu efect iritant lacrimogen folosite de fortele de ordine in cursul interventiei.

"Procurorii militari au efectuat demersuri pentru desecretizarea documentelor intocmite de structurile care au avut atributii si au actionat in data de 10 august 2018, o parte dintre aceste documente fiind declasificate si inaintate organelor de urmarire penala pentru a fi avute in vedere la solutionarea cauzei", arata sursa citata.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri