Klaus Iohannis a castigat procesul cu MApN. Generalul Ciuca se intoarce la sefia Armatei

Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, ca inadmisibila actiunea prin care Ministerul Apararii cerea anularea decretului semnat de Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciuca in functia de sef al Statului Major al Armatei. Instanta a obligat Ministerul Apararii la plata sumei de 900 de lei reprezentand cheltuieli de judecata. Decizia a fost data de judecatorul Silviu Gabriel Barbu si nu este definitiva.

Presedintele Romaniei a castigat procesul cu MApN. Vineri a fost respinsa actiunea MApN formulata impotriva Presedintelui Romaniei, Administratiei Prezidentiale si generalului Nicolae Ciuca, avand ca obiect anularea decretului Presedintelui Romaniei din data de 28 decembrie 2018 privind prelungirea mandatului generalului Ciuca ca sef al Statului Major al Apararii, au declarat surse oficiale din Administratia Prezidentiala pentru Digi24.ro.

Actiunea a fost respinsa ca fiind inadmisibila pe exceptia ca decretul este considerat act de comandament militar. MApN a fost obligat la plata catre generalul Nicolae Ciuca a sumei de 900 RON, reprezentand cheltuieli de judecata. Incepand de vineri, decretul Presedintelui Romaniei nu mai este suspendat. MApN are 15 zile termen de recurs.

Pe 28 decembrie 2018, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a semnat decretul prin care ii prelungeste mandatul generalului Nicolae Ciuca la conducerea SMAp. Tot atunci, Iohannis preciza ca nu a fost aprobata propunerea facuta de ministrul Apararii, Gabriel Les, privind numirea generalului Dumitru Scarlat la sefia Statului Major al Apararii.

Ulterior, Ministerul Apararii a depus o plangere prealabila la Administratia Prezidentiala, prin care solicita revocarea decretului din 28 decembrie 2018.

Citeste si:
CCR: Educația sexuală în școli se va face OBLIGATORIU cu acordul...
CCR: Educația sexuală în...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

La sfarsitul lunii ianuarie, Curtea de Apel Bucuresti a admis o cerere depusa de Ministerul Apararii Nationale (MApN) si a suspendat decretul semnat de presedintele Klaus Iohannis de prelungire a mandatul sefului Armatei. Presedintele a contestat insa decizia, iar vineri, instanta i-a dat dreptate. Decizia nu este insa definitiva.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri