PSD a dat in judecata luni PNL si ICI (Institutul care gestioneaza domeniile de internet .ro) acuzand incalcarea drepturilor de autor din partea liberalilor care au inregistrat domeniul de internet cu sloganul social-democratilor romaniameritamaimult.ro. Odata accesata, pagina te trimite la site-ul PNL, nu inainte de a afisa un mesaj ironic la adresa PSD si a premierului Viorica Dancila, conform Hotnews.ro.

Partidul National Liberal (PNL) a gasit o metoda inedita de a trolla PSD in campania pentru alegerile europarlamentare, inregistrand domeniul cu sloganul social-democratilor romaniameritamaimult.ro, in data de 28 martie 2018 pana in data de 27 martie 2020.

"ICI Bucuresti a respectat reglementarile in vigoare. Domeniul la care faceti referire a fost atribuit primului solicitant, fiind disponibil. RoTLD acorda domeniile conform principiului – primul venit, primul servit. ICI Bucuresti a fost notificat cu privire la existenta pe rolul instantei a unei cereri de chemare in judecata a detinatorului dreptului de utilizare a numelui de domeniu la care faceti referire. ICI Bucuresti prin RoTLD va aplica decizia instantei si va proceda in concordanta cu aceasta." , declara ICI la solicitarea Hotnews.

"Noi am cumparat acest domeniu, este o piata libera. Domeniul e proprietatea PNL. L-am cumparat pentru ca inclusiv noi, PNL, credem ca Romania merita mai mult. Am redirectionat de pe acest domeniu pe domeniul PNL pentru ca Romania merita mai mult decat PSD, merita sa fie in primul rand, nu la coada Europei unde ne duce PSD. Adevarata judecata cu PSD va fi pe 26 mai.
Orice om profesionist stie ca atunci cand isi alege un slogan, o identitate, trebuie sa faca doua lucruri sa-si cumpere domeniul si sa-l inregistreze la OSIM. Ei, pentru ca nu sunt profesionisti si arata o lipsa clara de compententa au uitat sa inregistreze domeniul.", a declarat Robert Sighiartau, secretar general PNL.

Informatiile afisate pe site-ul ICI, institutul care gestioneaza domeniiile de internet .ro, arata ca in acest caz au fost deschise luni, 8 aprilie 2019, doua procese la Tribunalul Bucuresti - dosarul 10260/3/2019 (avand ca obiect: 'drept de autor si drepturi conexe obligatia de a face') si dosarul 10262/3/2019 (avand ca obiect 'ordonanta presedintiala drepturi de autor').

In ambele dosare, PSD are calitatea de reclamant, paratii find PNL si Insitutul National de Cercetare in informatica (ICI).
Datele afisate la OSIM arata ca PSD a inregistrat marca "Patrioti in Europa. Romania merita mai mult! PSD".

Sursa foto: captura site romaniameritamaimult.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri