Curtea Constitutionala (CCR) a dezbatut miercuri sesizarea lui Florin Iordache privind completurile de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), o speta care l-ar putea scapa pe Liviu Dragnea de condamnarea in prima instanta la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, primita anul trecut, in dosarul angajarilor fictive. O decizie in privinta existentei unui conflict intre Parlament si Curtea Suprema ar urma sa fie anuntata joi, conform Ziare.com.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, considera ca vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a formulat sesizarea in cazul completurilor specializate cu incalcarea vointei Curtii Constitutionale a Romaniei, care a stabilit anterior, cu referire la functia de prim-ministru, ca atributiile constitutionale nu pot fi delegate.

In schimb, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a declarat in fata plenului Curtii Constitutionale ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a refuzat sa constituie completuri specializate, asa cum prevedea Legea 78/2000. In opinia sa, sunt indeplinite „conditiile de forma si de fond” privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala in acest caz.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Ambasadorul britanic: Cazul Kovesi, de referinţă pentru lupta anticorupție
Setari Cookie-uri