CCR amana din nou decizia privind completurile specializate, 20 mai ziua decisiva pentru Liviu Dragnea?

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a amanat pentru a treia oara, pentru 20 mai, decizia asupra sesizarii privind un posibil conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema completurilor specializate in coruptie, conform Agerpres.

Pe 10 aprilie, Curtea a luat in dezbatere sesizarea formulata de vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache, context in care acesta a afirmat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a refuzat sa constituie completuri specializate, asa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

In replica, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a aratat ca Florin Iordache a formulat sesizarea in cazul completurilor specializate cu incalcarea vointei Curtii Constitutionale, care a stabilit anterior, cu referire la functia de prim-ministru, ca atributiile constitutionale nu pot fi delegate.

Anterior, ea declarase ca in ultimii 15 ani au fost solutionate de Instanta suprema 170 de dosare care intra sub incidenta legii privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Tot pe 20 mai Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit un nou termen in procesul in care Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare si care are directa legatura cu speta de la CCR, deoarece o decizie favorabila ar putea duce la reluarea de la zero a dosarului liderului PSD. ICCJ a amanat la inceputul acestei saptamani procesul lui Dragnea dupa ce DNA a ridicat doua exceptii de neconstitutionalitate care privesc, pe de o parte tocmai obligativitatea sau nu a Inaltei Curti de a infiinta completuri specializate, si, pe de alta parte, modul in care se calculeaza termenele de prescriptie.

Citeste si:
De ce Liviu Dragnea se va putea vaccina înainte de populația generală
De ce Liviu Dragnea se va...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri