Curtea Constitutionala amana pentru 5 iunie decizia in cazul completurilor specializate

Curtea Constitutionala a amanat pentru 5 iunie sesizarea privind conflictul dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pe tema constituirii completurilor specializate in cazurile de coruptie, obiectie facuta de vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache, potrivit Hotnews.

O hotarare favorabila l-ar putea scapa pe Liviu Dragnea de condamnarea la trei ani si jumatate de inchisoare in procesul angajarilor fictive. Lipsa completului specializat a fost invocata de avocatii liderului PSD, care au cerut desfiintarea sentintei de condamnare si rejudecarea cauzei de catre un complet specializat pentru judecarea cauzelor de coruptie.

Aceasta este a patra amanare. La ultimul termen, pe 19 aprilie, CCR a motivat faptul ca nu s-au primit toate raspunsurile de la toate tarile de la care s-a cerut punct de vedere prin agentul Comisiei de la Venetia, au declarat surse oficiale.

Daca CCR constata un conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie, sentintele din prima instanta in cazuri de coruptie ar putea fi contestate si desfiintate, iar procesele reluate de la zero. O astfel de hotarare l-ar putea scapa pe Liviu Dragnea de condamnarea la trei ani si jumatate de inchisoare in procesul angajarilor fictive.

Liviu Dragnea a admis, acum o luna, ca efectul unei decizii favorabile a Curtii Constitutionale ar fi reluarea de la zero a procesului sau.

Citeste si:
BREAKING: Liviu Dragnea inculpat în dosarul Tel Drum
BREAKING: Liviu Dragnea...

In acest caz, Florin Iordache a sesizat CCR in luna martie, dupa ce Liviu Dragnea l-a lasat pentru o saptamana presedinte la Camera Deputatilor. In sesizarea depusa la CCR, este invocat un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pe Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, pe tema completurilor specializate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Robert Negoiță nu mai candidează pe listele PSD
Setari Cookie-uri